Sua Muay Thai

Sua Muay Thai – เสือ มวยไทย


Sawadee Khap!
Lijkt het je wat om Muay Thai te gaan beoefenen als recreant of misschien zelfs wel als wedstrijdvechter? Wil jij bijzondere Thaise vechttechnieken leren zoals clinchen of je tegenstander uit balans brengen? Wil jij leren hoe je je ellebogen en knieën kunt gebruiken tijdens een gevecht in de ring? Wil jij werken aan je conditie, je souplesse en eventueel ook aan je zelfvertrouwen en weerbaarheid? North Side Sports Gym in Oss heeft voor jou een laagdrempelige oplossing, namelijk: Sua Muay Thai. 

Muay Thai
Muay Thai (Thaiboksen) kent zijn oorsprong in Krabi Krabong, een vechtstijl afkomstig uit Siam, het land dat we tegenwoordig kennen als Thailand. Deze gewapende vechtkunst gaat er vanuit dat wanneer een Krabi-vechter zijn wapens heeft verloren, hij altijd nog acht lichaamsdelen heeft, “the art of eight limbs“, die hij als (dodelijk) wapens kan inzetten tegen zijn belager. Die tak van de Krabi Krabong wordt Muay Boran genoemd. Hiervan is het huidige Muay Thai afgeleid, met de nadruk op ‘afgeleid’, want Muay Boran mag niet als wedstrijdvorm worden toegepast.

Wai Khru Ram Muay
Tijdens de lessen leer je ook de Wai Khru Ram Muay, een traditionele opwarmingsdans die vechters uitvoeren voordat ze gaan vechten. Wai Khru is het eerste gedeelte waarbij de leraar (khru) wordt geëerd. Ram Muay is het overige deel van de dans. De dans wordt uitgevoerd om respect te tonen, geluk af te dwingen, boze geesten te verjagen en om de tegenstander te imponeren. 
De Wai Khru Ram Muay wordt begeleid op de geluiden van de Sarama, de traditionele Thaise muziek.

We trainen in eerste instantie alleen op dinsdagavond van 20:00 tot 21:30. Bij voldoende animo zal er een tweede, wekelijkse training worden ingepland.

Khòhp khoen Krap. Lā k̀xn! (Bedankt en tot ziens!)

Khru Mike

Volg ons op social media!

Wil je gebruik maken van een gratis proefles bij North Side Sports Gym, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!

North Side Sports Gym 

Copyright © 2024. Made by Sablas.nl